Vår nya bergtäkt är invigd

Vid Håbergs egendom, åtta kilometer sydväst om Grästorp, har XR Bergkross öppnat en ny bergtäkt. Där produceras ballastmaterial av berg som man bryter och krossar i täkten.

Bergmaterial används till byggnationer, stadsmiljöer, vägar, järnvägar med mera. Materialet är därmed en viktig del för en fungerande infrastruktur och framtida utveckling.

– Man kan säga att hela vårt samhälle byggs med hjälp av bergmaterial och vi vill fortsätta leverera material för en positiv samhällsutveckling, säger Per Svensson som är affärsområdeschef på XR Bergkross.

För lite drygt ett år sedan fick bolaget tillstånd från mark- och miljödelegationen att öppna täkten. Efter det har man byggt en förbindelseväg från täktområdet till anslutande väg och i början av sommaren kunde första lasset med bergmaterial levereras från täkten.

Under lördagen hade vi en officiell invigning av täkten för inbjudna gäster. Invigningsceremonin med bandklippning och tal följdes upp av en rundvandring i täkten. Lokala värdshuset Tre Älgar stod för catering av lunch.

Vi tackar alla medverkande för att ni förgyllde denna dag!

Invigning Lurebergen (1) Invigning Lurebergen (13) Invigning Lurebergen (19) Invigning Lurebergen (10) Invigning Lurebergen (17)