Tung- och Specialtransporter

Tung- och specialtransport

Vi hjälper er att transportera gods som är högt, brett, långt, tungt eller på annat vis otympligt. XR Berg och Maskin har en komplett fordonsflotta särskilt utformad för tunga och specialiserade transporter med flyttbara mobilkranar. Vi har också egna följebilar och vägtransportledare, dessutom sköter vi all dispenshantering för dig som kund. Tillsammans skräddarsyr vi en helhetslösning på ditt transportbehov.

Tveka inte att kontakta oss om möjligheten att genomföra en överstor transport. Det är en fråga vi gärna vill ha!

Exempel på saker vi har fraktat:

  • Mobila krossar/krossanläggningar
  • Grävmaskiner
  • Skogsmaskiner
  • Båtar
  • Industrimaskiner
  • Hus

Vi är medlemmar i Svenska Mobilkranföreningen

Kontakta oss

Telefon

Leif Larsson 0708 – 26 57 32

Susanne Bremer 010 – 474 12 24

Epost

leif.larsson@xr.nu

susanne.bremer@xr.nu

Relaterade berg- och maskinlösningar

Verkstad och tvätthall

XR:s välutrustade verkstad servar vi och reparerar tunga fordon och entreprenadmaskiner. Vi har även en miljögodkänd tvätthall

Läs mer

Materialförsäljning

XR servar dig och ditt företag med grus-, kross- och jordmaterial både i stora och små kvantiteter.

Läs mer

Entreprenadmaskiner

Dags att gräva, lyfta, lasta eller transportera? XR har en komplett fordonspark av entreprenadmaskiner och utför alla typer av uppdrag

Läs mer
Vad är en specialtransport?

Bredtransport, tungtransport, hög transport, tung last, projekttransport, dispenstransport. Ja kärt barn har många namn men Specialtransport kallar vi på XR det när du behöver frakta någonting vars mått avviker från de lagstadgade vikter och mått som finns, saker som helt enkelt inte ryms på en vanlig lastbil. Med våra lösningar för specialtransport kan du frakta allt från stora jordbruksmaskiner till långa och breda vindkraftverk eller varför inte frakta ett hus?

Vilka typer av specialtransporter kan XR köra?

Lång transport? Bred transport? Tung transport? Eller varför inte alla tre? XR tung- och Specialtransporter erbjuder alla typer av specialtransporter. Vi hjälper dig med detaljplanering av färdvägen, val av transportslag och när godsets karaktär eller storlek kräver tillstånd så ordnar vi det. Vi skräddarsyr en lösning för just dina behov helt enkelt.
Vi kan ordna lösningar med lastmaskiner, mobilkranar, lastbilar och trailers.

Kan XR lösa dispenshantering för min specialtransport?

Ja, vi kan hjälpa till och sköta dispenser för din specialtransport. Vi kat koll på vilka särskilda tillstånd som krävs för att kunna genomföra ett specialtransportprojekt. Vi ordnar en helhetslösning för din dispenshantering, transport och dina lyft.

Har XR egna vägtransportledare?

Ja, Vi på XR har egna vägtransportledare och varningsbil

Har XR någon mobilkran?

Ja, XR har egen mobilkran för tunga lyft, den använde vi ofta i samband med våra specialtransporter men kan också bokas separat.

Kan XR hjälpa till att sjösätta min båt?

Ja, vi har mobilkran som kan lyfta båt

Hur bokar jag en specialtransport?

För att prata om och boka tung- och specialtransporter kontaktar du Leif, leif.larsson@xr.nu eller på telefon 0708 – 26 57 32 eller Susanne, susanne.bremer@xr.nu eller på telefon 010-474 12 24

Exempel på specialtransporter vi utför


Maskiner
Bergkrossar
Stuga
Bod
Grävmaskiner
Skogsmaskiner
Båtar
Industrimaskiner
Förråd

Behöver du specialtransport av något annat än det som nämns här? Kontakta oss så hjälper vi gärna till och skräddarsyr en lösning för er specialtransport. Vi älskar utmaningar och tillsammans gör vi så att det fungerar! 

Jag behöver flytta något som är tungt, hur gör jag?

XR har flera mobilkranar som kan förflytta sig över hela Skaraborg, exempelvis Lidköping, Mariestad, Götene, Skara, Vara.
Ring Leif, leif.larsson@xr.nu eller på telefon 0708 – 26 57 32 eller Susanne, susanne.bremer@xr.nu eller på telefon 010-474 12 24 för att veta mer.

Om jag ska lyfta, montera eller transportera husmodul, hur gör jag då?

XR har mobilkran som kan lyfta husmoduler och andra stora moduler och våra trailar kan transportera dessa om de behöver förflyttas.