Avloppsunderhåll & köksspolning

Avloppsunderhåll och köksspolning

Återkommande stopp i avloppet beror ofta på igensättningar orsakade av fett som byggts upp under lång tid. Med portabla högtrycksanläggningar och smidiga spolbilar löser vi dina rör- och ledningsbekymmer både på kort och lång sikt. Vi felsöker också dina ledningar med kamera för att upptäcka och komma till rätta med andra problem i avloppssystemet.

XR erbjuder också förebyggande underhållsspolning, som är ett mycket bra sätt att undvika akuta stopp i avloppet. Detta är särskilt viktigt för bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter där många hushåll delar ledningar med varandra.

Tjänster som vi utför:

  • Spolning av rörsystem
  • Rengöring av brunnar och bassänger
  • Rotskärning i rör
  • Spolning av grävda och borrade brunnar
  • Tömning och påfyllning av pooler

Kontakta oss

Telefon – Vardagar 07:00-16:00

010 – 474 11 00

Journummer – Övrig tid

0703 – 47 03 63

E-post

avlopp@xr.nu

Relaterade områden

Köpa material

Hos oss på XR finns ett brett urval av jord-, sand- och grusmaterial för alla dina projekt

Läs mer

Hyra container

Ska du röja i trädgården, rensa på vinden eller riva en gammal altan? XR har containrar och kärl för alla mängder och behov.

Läs mer

Transport

När du köper material från oss och behöver mer än till exempel en storsäck eller bara vill få det hemlevererat av oss så hjälper vi er.

Läs mer
Det kluckar i avloppet, varför?

Ibland uppstår ett kluckande ljud från vasken grund av att avloppet har börjat täppa igen och att vattnet inte längre kan rinna fritt. Ofta är det fett och andra matrester som täpper igen rören men ibland han det även bero på rötter som trängt in i och då bildar som ett ”spindelnät” i röret där saker fastnar och på så vis täpper igen rören.

Hur förebygger jag ett kluckande avlopp?

Genom att låta oss på XR göra en underhållsspolning med jämna mellanrum. Ungefär var femte år är att föredra för att undvika du många problem i avloppet. Vid en rörspoling spolas rören rena och begynnande problem bör spolas bort innan de växer och du får problem på riktigt. Detta är särskilt viktigt för bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter där många hushåll delar ledningar med varandra

Det luktar illa från vasken vad ska jag göra?

Illaluktande avlopp beror ofta på att de är igensatta av fett och andra hushållsrester. Vi på XR kan, om lukten inte försvinner, felsöka också dina ledningar med kamera för att upptäcka och komma till rätta med andra problem i avloppssystemet.

Jag har stopp i toaletten, vad kan jag göra själv?

Fyll en hink med vatten, håll hinken ca 1 meter ovanför toalettstolen och häll vattnet ner mot toalettens krök. Upprepa tills stoppet har släppt. Använd en vaskrensare (kan köpas billigt på närmaste byggvaruhus) Tryck fast sugproppen mot toalettstolens krök och spola en gång. Pumpa sedan vaskrensaren upp och ned tills proppen släpper.

Tips mot stopp i toaletten hjälper inte, vad ska jag göra?

Kontakta oss på XR på telefon 010- 474 11 00. Vi genomför underhållsspolning, hetvattenspolning och rotskärning runt om i hela Skaraborg

Om ditt stopp i toaletten finns i Skövde, Lidköping, Mariestad, Falköping, Tidaholm, Vara, Skara, Töreboda eller någon annan stans på Shlätta spelar ingen roll vi hjälper dig i hela Skaraborg.

Kan ni hjälpa mig att besiktiga rören i fastighet?

Ja, vi på XR miljöhantering kan filma avloppet till exempel om du köpt ett nytt hus och inte känner till ledningarnas skick sedan tidigare. Om din fastighet som ska besiktigas ligger i Skövde, Lidköping, Mariestad, Falköping, Tidaholm, Vara, Skara, Töreboda eller någon annan stans på Shlätta spelar ingen roll vi hjälper dig i hela Skaraborg.

Kan XR fylla en privat pool?

Ja om du vill fylla på pool i Skövde, Lidköping, Mariestad, Falköping, Tidaholm, Vara, Skara, Töreboda eller någon annan stans på Shlätta spelar ingen roll vi hjälper dig i hela Skaraborg.

Vi på XR Miljöhantering levererar rent och fräscht vatten till din pool i runt om i hela Skaraborg.
För prisuppgift ring oss på 010-4741100