Hyra container

Att hyra container från XR

Att hyra en container är ett smidigt sätt att bli av med skräp när du exempelvis röjer i trädgården, rensar på vinden eller river en gammal altan. XR har containrar och kärl för alla mängder och behov. Vi tar hand om ditt avfall och hanterar det lokalt och miljövänligt.

Just nu har vi ett erbjudande att hyra container till fast pris
Slipp hyra släp och transporter fram och tillbaka till återvinningscentralen. Hyr en container för blandat avfall till fast pris med leverans inom 24 timmar från beställning.

Allt detta ingår i priset:

  • Utställningsavgift
  • Hyra i 14 dagar
  • Hämtningsavgift
  • Behandlingsavgift

3 730 kr

I containern för blandat avfall får du slänga flera typer av avfall. Dock inte följande

  • Farligt avfall (färg, oljor tryckimpregnerat trä m.m.)
  • Elavfall (spisar, kylskåp, lysrör, lampor, elverktyg, batterier m.m.)
  • Matavfall
  • Bildäck
  • Schaktmassor

Vill du istället sortera ditt avfall själv och slänga rena fraktioner som exempelvis tegel eller ris & grenar erbjuder vi även det till fast pris; 2 730 SEK extra tömning; 2 100 SEK


*Priset avser blandat avfall i en öppen
10 kbm-container max 8 ton. Erbjudandet gäller till
privatpersoner, föreningar och samfälligheter.
Extra tömning 3 550:-. Giltigt t o m 230201.

FAST PRIS* INKL. MOMS GÄLLER I:
Skövde, Karlsborg, Hjo, Tibro, Töreboda, Mariestad, Götene, Gullspång, Lidköping, Skara, Falköping och Tidaholm

Relaterade områden

Köpa material

Hos oss på XR finns ett brett urval av jord-, sand- och grusmaterial för alla dina projekt

Läs mer om att köpa material

Avloppsunderhåll/köksspolning

Med portabla högtrycksanläggningar och smidiga spolbilar löser vi dina rör- och ledningsbekymmer både på kort och lång sikt.

Läs mer om avloppsunderhåll
Entreprenadmaskiner

Entreprenadmaskiner

När du behöver hjälp med att exempelvis gräva, lyfta, lasta eller schakta har XR mycket att erbjuda

Läs mer om entreprenadmaskiner

Vanliga frågor och svar | Hyra container för privatpersoner

Varför ska jag hyra container av XR?

För att det är enkelt, effektivt och miljövänligt. När du hyr container från oss på XR tar vi hand om ditt avfall och ser till att det blir återvunnet på ett korrekt, miljövänligt och effektivs vis. Du slipper dessutom att åka fram och tillbaka till återvinningscentralen och kan istället fokusera på din garagerensning eller att arbeta i trädgården. Vi är den enda aktören i Skaraborg som har våra rötter i Skaraborg och vi erbjuder våra kunder en helhetslösning med kostnadseffektiva återvinningslösningar med hållbarhet och miljötänk i fokus.

Var finns XR?

Vi på XR är det mest lokala alternativet när det kommer till återvinning och avfall.  Vi är experter på avfallshantering och strävar ständigt efter att skapa så effektiva lösningar som möjligt. Vi har kontor i Skövde och Lidköping, en återvinningsanläggning i Timboholm, Skövde. Vi har även Miljöstation i Risängen, Skövde och driver en företags ÅVC i Skövde samt tar hand om tippen i Tibro i kommunens regi. Genom att vi alltid kan återvinna lokalt minskar vi tillsammans den totala miljöpåverkan.

När ska jag beställa container?

Vårstädning, höststädning, garagestädning, vindsrensning, trägårdsfix, beskära träd, renovering, byte av tak, flytta till mindre, flytta ihop, dödsbo. Ja tillfällena då container kan underlätta livet är många.  

Vem kan hyra container till fast pris?

Vi på XR erbjuder containerhyra till fast pris till alla som vill få sitt avfall bortforslat. Vi kan ta hand om alla typer av avfall och är du privatperson, förening eller samfälldhet i någon av följande orter i Skaraborg: Skövde, Karlsborg, Hjo, Tibro, Töreboda, Mariestad, Götene, Gullspång, Lidköping, Skara, Falköping och Tidaholm kan du beställa container för utställning i vår Webbshop. Finns du någon annanstans eller är ni ett företag och behöver hjälp med att återvinna ert avfall kontakta oss på telefon 010 – 474 11 00 så skräddarsyr vi en lösning som passar just er.

Vilken typ av container kan jag som privatperson hyra?

Till privatpersoner, föreningar och samfälligheter i Skövde, Karlsborg, Hjo, Tibro, Töreboda, Mariestad, Götene, Gullspång, Lidköping, Skara och Tidaholm hyr vi vanligtvis ut 10 kbm-container. liftdumperbehållare. Detta är den vanligaste typen av container som används för att återvinna avfall. Behöver ni en annan typ av container exempelvis ett lastväxlarflak är ni välkomma att kontakta oss på XR Miljöhantering.

Vad ingår i fast pris när jag hyr container?

När du hyr container till fast pris ingår utställningsavgift, hyra i 14 dagar, hämtningsavgift och behandlingsavgift.

När kommer containern jag beställt?

Vi ställer ut containern inom 1 arbetsdag från det att du lagt en beställning av container.

Vad får jag slänga i en avfallscontainer?

Du kan beställa container för flera olika typer av avfall. Blandat avfall innebär att du kan slänga det mesta av ditt avfall (dock inte Farligt avfall, mat, färg, oljor, tryckimpregnerat trä, elavfall). Har du bara en typ av skräp kan du välja att hyra en container för sorterat avfall, priset blir då lägre för dig som kund.

Vad innebär sorterat avfall?

Sorterat avfall innebär att allt du slänger i containern kan återvinnas på samma vis. Exempelvis enbart tegel som kan återvinnas till fyllnadsmaterial när nya vägar ska byggas.

Vad gör XR med avfallet jag slänger i containern jag hyr?

När det är dags för oss att hämta och forsla bort ditt avfall transporteras det till vår egna anläggning i Skövde.  Där sorteras det för att minska miljöpåverkan. Majoriteten av de containrar XR hyr ut körs till vår egen återvinningscentral Tiboholm i Skövde. Lokalt, nära och miljövänligt. På återvinningscentralen sorterar vi det avfall som behöver sorteras. Wellpapp, kartong, metall, viss plast och visst trä materialåtervinns och blir nya produkter. Resterna från isolering och gips hanteras och kan förädlas av den lokala industrin. Det som blir kvar och inte går att återvinna energiåtervinns i Skövde Värmeverk eller Lidköpings värmeverk.
Cirkulär ekonomi!

Har XR en egen återvinningcentral?

JA, majoriteten av allt avfall vi hanterar återvinns på vår egen återvinningsanläggning Timboholm i Skövde.  Vi har även en miljöstation, Risängen, där vi hanterar farligt avfall och renar vätskor. Den ligger i anknytning till kommunens återvinningscentral Skövde