KÖPA grus-, jord- och sandmaterial

Köpa grus-, jord- och sandmaterial

Dags att anlägga nya odlingsland, fylla på grusgången eller lägga marksten på uppfarten? Hos oss på XR finns ett brett urval av jord-, sand- och grusmaterial för alla dina projekt. Vi hämtar materialet från våra egna täkter och levererar hem till dig. Att köpa materialet i storsäck är extra smidigt – och utkörning med kranbil ingår inom Skaraborg. Om du hellre vill hämta själv är du välkommen till våra anläggningar på Kartåsens industriområde i Lidköping och Haggårdens industriområde i Mariestad.

Urval av material som vi erbjuder på anläggningarna i Lidköping och Mariestad:

 • Stenmjöl 0-4
 • Bergkross 0-16
 • Bergkross 0-32
 • Makadam 2-4
 • Makadam 8-16
 • Natursingel 8-12
 • Natursingel 16-25
 • Sandlådesand
 • Hasselfors Garden Trädgådsjord E naturgö.
 • Hasselfors Garden Frilandsjord
 • Harpad jord
 • Barkmull

För mer information om Hasselfors Garden produkter, besök:

Kontakta oss

Material på bilkärra

Lidköping 010 – 474 12 20

Mariestad 0501-702 00

Beställning storsäck

storsack@xr.nu

Material med lastbilstransport

010-474 12 00

Relaterade områden

Transport

När du köper material från oss och behöver mer än till exempel en storsäck eller bara vill få det hemlevererat av oss så hjälper vi er.

Läs mer

Hyra container

Ska du röja i trädgården, rensa på vinden eller riva en gammal altan? XR har containrar och kärl för alla mängder och behov.

Hyra container
Entreprenadmaskiner

Entreprenadmaskiner

När du behöver hjälp med att exempelvis gräva, lyfta, lasta eller schakta har XR mycket att erbjuda

Läs mer

Vanliga frågor och svar | Köpa material från XR

Vilka stenmaterial säljer XR?

Till oss på XR kan du vända dig om du vill köpa grus, sten, jord eller andra material. Vi på XR tillverkar och säljer sten som bergkross, makadam och naturgrus (även kallat gårdsgrus, natursten, finsingel, ärtsingel eller gångsingel). Vi tillverkar och säljer även sand (fallsand och sandlådesand). Dessutom säljer vi flera olika typer av jord bland annat Hasselforsjord. Du kan köpa våra produkter i storsäck eller som tipplass.  

Vilka jordmaterial säljer XR?

Genom ett samarbete med Hasselfors kan vi sälja flertalet olika Hasselforsprodukter tillverkade i Falköping, det säljs både i storsäck och som tipplass. I sortimentet har vi

· Hasselfors K-dress
· Hasselfors Trädgårdsjord E
· Hasselfors täckbark
· Hasselfors frilandsjord BIO
· Hasselfors gräsmattejord
· Hasselfors rabbatjord Bio

Vi tar även själva fram harpad jord. Du kan beställa jord via vår webbshop.

Vilken enhet kan jag köpa grus i?

Från oss kan du köpa grus, beställa makadam eller andra stenmaterial i flera olika kvaliteter och kvantiteter, allt från storsäck till tipplass. En storsäck från XR rymmer ca 0,7 kubikmeter eller ungefär 1000 kg. Vi kan även leverera större kvantiteter grus, jord, sand och stenmaterial. Vi levererar med lastbil och tippar 3-39 ton på angiven plats i Skaraborg

När ska jag beställa storsäck?

En storsäck är perfekt när nu behöver ganska mycket jord, sten, grus eller andra stenmaterial. Kanske är det dags att anlägga nya odlingsland, fylla på grusgången eller lägga marksten på uppfarten? Köpa grus i säck är exempelvis ett smidigt alternativ när du behöver fylla på din grusgång.

Varifrån kommer det grus XR säljer?

När du ska köpa grus från XR kan du vara säker på att du handlar lokalt. Allt stenmaterial vi säljer tas fram i bergtäkter runt om i Skaraborg. I egen regi har vi

· Grustäkt Fimmersta
· Bergtäkt Lurenbergen
· Bergtäkt Järpås

Vi strävar alltid efter att hämta sten och grus i den bergtäkt som ligger närmast leveransadressen. Genom att beställa sten eller andra material från oss kan du vara säker på att handla lokalt!

Vad är en storsäck?

En storsäck från XR rymmer ca 0,7 kubikmeter eller ungefär 1000 kg. Vi kan även leverera större kvantiteter grus, jord sand och stenmaterial då som tipplass 5, 10 eller 15 m3.

Till vilka områden levererar XR Storsäck?

XR levererar storsäckar till de större orterna i Skaraborg. Exempelvis kan vi leverera

· storsäck Skövde
· storsäck Lidköping
· storsäck Falköping
· storsäck Skara
· storsäck Vara
· storsäck Mariestad

med omnejd inom fem (5) arbetsdagar. 

Hur gör jag för att beställa Jord?

För att beställa jord, köpa grus eller andra sten- och bergmaterial går du in på vår webbshop.
Du kan även beställa makadam, sand och andra stenmaterial via webbshopen.

Behöver jag lämna tillbaka levererad storsäck?

Nej, Vår storsäck är ett engångsmaterial tillverkad av återvinningsbar vävd PP (polypropylen). Kontakta din återvinningscentral för mer information om hur den ska återvinnas i din kommun. Ett tips för återbruk är att använda säcken för att frakta material som du behöver återvinna till återvinningscnetralen

Hur går leveransen till?

Vi levererar med kranbil som lyfter din storsäck in till anvisad plats på din tomt. För att det ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du i din beställning anger plats för var du vill ha storsäcken eller tipplasset levererat redan när du beställer jord-, grus- eller andra stenmaterial.

Jag vill har hemleverans av grus, hur gör jag?

Du kan köpa grus, sand, jord, bark och stenamterial i XR:s webbshop.