XR Bolagen söker Business Controller till Logistikverksamheterna

XR Bolagen söker Business Controller till Logistikverksamheterna

Rollen som Business Controller är central för Logistikverksamheterna inom XR koncernen i vår strävan att ständigt utvecklas och bygga vår verksamhet ännu starkare. I en starkt konkurrensutsatt bransch är Controllern en nyckel i att analysera och att identifiera hur vi kan fortsätta utvecklas och göra oss än mer konkurrenskraftiga.

Du kommer till ett företag med framtidstro, stora tillväxtplaner och en hög ambition inom just  ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. Teamet består av XR koncernens gemensamma stödfunktioner och har rik kompetens inom ekonomi, HR, affärssystem, samt miljö och kvalitet. Ytterligare en Controller jobbar med de övriga verksamheterna, Miljöhantering och Berg & Maskin, vilket möjliggör ett tätt och utvecklande samarbete mellan rollerna.

Ditt arbete kommer att präglas av ett nära samarbete med våra logistikinriktade kärnverksamheter, där du bidrar med viktig spetskompetens och hög servicegrad mot verksamheterna. I logistikverksamheten ryms XR Logistik, Olssons Åkeri, samt RC Transporter, vilket ger en varierad arbetsvardag med många olika frågeställningar, unika för respektive bolag.

Som Business Controller för Logistikverksamheterna inom koncernen kommer ditt fokus att vara:

  • Analys av verksamheten och dess ekonomiska nyckeltal
  • Ansvar för budget- och prognosprocesser
  • Ansvar för investeringar och anläggningsregister
  • Rapportering och sammanställning av rapport till ledning och verksamheter
  • Stödja verksamheterna vid kalkyl/offert/avtal tillsammans med ansvariga ledare
  • Identifiering av förbättringar och framtagande av utvecklingsförslag

Din profil

För att trivas i rollen ser vi att du är en stark samarbetspartner, van att jobba nära chefer och med ett utpräglat förbättringsfokus. Du har ett stort inneboende driv, en stark analysförmåga och en klar bild av koppling och effekter mellan ekonomiska data/nyckeltal och verksamhet. Du har pondus inom ditt yrkesområde och är van att fokusera på proaktiva insatser.

Vi tror att du besitter ett genuint intresse av Controllerrollen och ekonomisk analys vilket gör rollen till så mycket mer än bara ett jobb för dig.

I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och att du delar våra värderingar – allt för att bygga bästa möjliga team hos oss inom XR-koncernen!

Din bakgrund

Du har en Civilekonomutbildnings bakom dig och har några års erfarenhet av kvalificerat arbete i motsvarande roll.

B-körkort.

Sysselsättningsgrad:
Heltid.

Tillsvidare, med möjlighet till 6 månaders provanställning.

Arbetstid och lön:
Dagtid. Månadslön.

Placeringsort:

Skövde

Vid frågor gällande tjänsten, kontakta HR-chef Niclas Renström, 0104-741 014

Skicka din ansökan till niclas.renstrom@xr.nu

Sista ansökningsdag 31/8, men urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Av: Emma

Föregående

Nästa