XR Bolagen söker Miljö- och Hållbarhetsspecialist till Skövde/Lidköping

XR Bolagen söker Miljö- och Hållbarhetsspecialist till Skövde/Lidköping

Rollen som Miljö- och Hållbarhetsspecialist är en nyckelroll för XR i vår strävan att ständigt utvecklas och bli ännu bättre. Rollen driver det för företaget så viktiga hållbarhetsarbetet och du kommer att ha en framträdande roll i att framtidssäkra våra verksamheter.

Du kommer till ett företag med stor framtidstro, tillväxtplaner och en hög ambition inom ditt yrkesområde och blir en del i ett multifunktionellt team med högt ställda mål på vår verksamhet. Teamet består av XR-koncernens gemensamma stödfunktioner och har rik kompetens inom ekonomi, HR, IT och kommunikation.

Ditt arbete kommer att präglas av ett nära samarbete med våra kärnverksamheter, där du bidrar med viktig spetskompetens och hög servicegrad mot verksamheterna. Våra internkunder finns inom alla bolagen inom koncernen, vilket ger en varierad arbetsvardag med många olika frågeställningar, unika för respektive bolag.

Som Miljö- och Hållbarhetsspecialist hos XR kommer ditt fokus att vara:

  • Utveckla processer och rutiner inom kvalitet och miljö, samt leda och fördela arbetet utifrån våra gemensamma årscykler.
  • Säkerställa lagefterlevnad och att vi lever upp till myndigheter och kunders krav och förväntningar inom ansvarsområdena – även proaktivt inför framtiden.
  • Ta fram och analysera statistik med tillhörande uppföljning av bolagens miljö- och kvalitetsmål.
  • Stötta samtliga bolag och driftchefer i ett nära samarbete i det dagliga arbetet inom miljö och kvalitetsfrågor och säkerställa att arbetet löper på enligt plan.
  • Sköta kontakter med myndigheter och samordna tillståndsprocessen för våra anläggningar; vi har både A, B och C klassade verksamheter.
  • Vara samordnare vid audit hos kund gällande kvalitet och miljöområdet, samt vid miljöredovisningar till kund.
  • Koordinera och utveckla arbetet i vårt ledningssystem, samt inom ISO 9001:2015 och 14001:2015.
  • Ansvara för interna utbildningar inom området, samt samordna internrevisorer och deras arbete.
  • Stötta ansvariga vid internrevisioner och i arbetet med eventuella avvikelser.

Din person

För att trivas i rollen ser vi att du är en stark samarbetspartner, van att jobba nära chefer och med ett utpräglat lösningsfokus. Du har ett stort inneboende driv och är van att själv leda ditt arbete och bidra med nya tankar och idéer och det är aldrig långt från idé till genomförande. För dig är arbete med miljöfrågor inte bara ett jobb, utan även ett intresse. Du har en god struktur och kommunikativ förmåga och kan effektivt förankra miljöarbetet brett i företaget.

I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och att du delar våra värderingar – allt för att bygga bästa möjliga team hos oss inom XR-koncernen!

Din bakgrund

Utbildning inom miljöområdet, alternativt några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom ämnesområdet.

Kunskap och erfarenhet inom kvalitetsarbete eller arbetsmiljöområdet är meriterande, men inget krav.

B-körkort.

Sysselsättningsgrad:

Heltid.

Tillsvidare, med möjlighet till 6 månaders provanställning.

Arbetstid och lön:

Dagtid. Månadslön.

Placeringsort:

Skövde, men arbetet kan även utföras från vårt kontor i Lidköping.

Vid frågor gällande tjänsten, kontakta HR-chef Niclas Renström, 0104-741 014

Skicka din ansökan till niclas.renstrom@xr.nu

Sista ansökningsdag 2021-08-31

Av: Emma

Föregående

Nästa