XR Logistik förvärvar John Olssons i Skövde AB

Som ett led i att stärka sin närvaro inom svensk logistik har XR-koncernen nu förvärvat logistikbolaget John Olssons i Skövde AB och dess dotterbolag. Detta förvärv blir XR-koncernens hitintills största och koncernen växer därmed med omkring en femtedel. Förvärvet påverkar inte den dagliga verksamheten hos John Olssons i Skövde AB där Mathias Olsson blir fortsatt vd på bolaget.


XR-koncernen erbjuder flexibla kundlösningar med hög kvalitet inom transport, anläggningstjänster och miljöhantering. Koncernen består av de tre bolagen XR Berg & Maskin, XR Logistik samt XR Miljöhantering. Nu står det klart att XR-koncernens logistikben, XR Logistik, förvärvar John Olssons i Skövde AB och dess dotterbolag Olssons Åkeri AB, Olssons Logistics AB och Olssons Mariesjö AB. Förvärvet av John Olssons i Skövde AB, även kallad Olssons, blir den största transaktionen som XR-koncernen har genomfört. Sammanlagt omsätter bolagen nära 200 miljoner.


– Vi är mycket glada och stolta över att kunna ta nästa steg i utvecklingen som koncern i och med förvärvet av Olssons. Affären tillför XR ny kompetens och ger en ny dimension inom logistikområdet samtidigt som den tillför synergier som kommer våra kunder till del genom att förbättra den lokala servicen. Vi är även mycket glada över att ha kvar Mathias Olsson som vd i bolaget, säger Per-Anders Gustafsson, styrelseordförande i XR-koncernen.


Förvärvet påverkar inte den dagliga verksamheten på Olssons eller dess dotterbolag. Utöver att Mathias Olsson blir kvar som vd kommer verksamheten på dotterbolagen att fungera som tidigare under samma namn, anställda och fordonsflotta.


– Vi har kommit fram till att Olssons är i behov av en stark ägare som kan bidra till bolagets fortsatta utveckling. Detta har varit en process där vi varit noggranna med att hitta en ägare vi känner oss trygga med och som fortsätter utveckla bolaget för att möta framtidens utmaningar. En viktig del av processen har också legat i att säkerställa att Olssons fortsatt levererar högkvalitativa tjänster till våra trogna kunder, vilket vi är säkra på kommer att ske med XR-koncernen, säger Mathias Olsson, vd på John Olssons i Skövde AB.

För ytterligare information kontakta: Per-Anders Gustafsson, styrelseordförande, XR-koncernen
E-mail: per-anders.gustafsson@xr.nu
Telefon: +46 70 691 11 60

Av: Emma

Föregående

Nästa