Vi söker en engagerad HR-chef till XR Bolagen

XR Koncernen är i ett expansivt skede och i takt med att de växer behövs fler mycket duktiga medarbetare. Vi är på jakt efter dig som vill vara en del av ett engagerat och kompetent team!

Som HR Chef har du ett övergripande ansvar för såväl operativa som strategiska HR-frågor. Organisationen är rörlig och snabbfotad och arbetsuppgifterna varierande beroende på koncernens behov.

Den viktigaste delen omfattar det operativa arbetet där du fokuserar på stöttning till chefer och medarbetare gällande: utveckla rutiner, personalvård och trivsel till att driva arbetsrättsliga frågor och fackliga förhandlingar.

Övergripande ansvar

  • Främja och driva processer inom HR-området
  • Utveckla internkommunikationen inom XR koncernen
  • Utveckla processer och arbetssätt så att affärerna stöds maximalt
  • Driva och uppgradera verksamhetssystemet inom koncernen
  • Arbeta enligt FRESH

I rollen ingår även ett visst personal- och budgetansvar. Tjänsten innebär tillgänglighet på plats både i Skövde och Lidköping samt i viss omfattning Mariestad och Tibro.

Som HR chef ingår du i koncernens ledningsgrupp och driver områdets frågor där. Du rapporterar direkt till styrelseordförande.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk utbildning och som har erfarenhet av HR-arbete i minst fem år. För rollen krävs kunskaper inom arbetsrätt och kollektivavtal, erfarenhet av fackliga förhandlingar och arbetsmiljöarbete. Vidare vill vi att du har kunskap och erfarenhet av personal- och kompetensutveckling.

Du hanterar Officepaketet och har svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet från HRM-system, vi har Kontek HRM.

Körkort B krävs för tjänsten.

Om dig

Vi gillar att du har en hög servicekänsla och att du brinner för att arbeta både strategiskt och operativt med frågor inom HR området. Med din långa erfarenhet kan du arbeta mer hands on och drivande för att kunna stöttar chefer och medarbetare i deras arbete.

Du har ett stort engagemang och vill ha en hög närvaro och tillgänglighet i verksamheten.Självklart är du strukturerad, ordningsam och allt som krävs för rollen men framförallt är du FRESH!

Vi erbjuder

Här får du verka i ett framgångsrikt och värderingsstyrt företag, där våra värdeord: flexibilitet, respekt, eget engagemang, samarbete och helhetssyn genomsyrar verksamheten.

Om du blir en av oss, kommer du att få en spännande framtid i en snabbfotad verksamhet, där det självklart finns förbättringspotential – det ser vi som en utmaning. När vi utmanas utvecklas vi och det är det som driver oss. Vi vill att du får utrymme att fortbilda dig inom uppdateringar inom HR-området och även inom personlig utveckling.

Rollen vi erbjuder är omfattande och med mycket varierande arbetsuppgifter i en växande och expansiv koncern. Vi sitter i fina och nyrenoverade lokaler med gott om utrymme.

Om oss

XR koncernen erbjuder kvalitativa och flexibla kundlösningar inom logistik, transport, frakt, anläggningstjänster och miljöhantering. Med kontor i Skövde och Lidköping har vi Skaraborg som utgångspunkt och hela Norden som marknad.

Vi har nära samarbete med våra kunder och arbetar med anpassade lösningar. Ingen kund är vare sig för liten eller för stor – oavsett behov är det vårt mål att leverera effektiva, lönsamma lösningar. Vi är en komplett partner som kan utföra flera steg i försörjningskedjan för att underlätta för våra kunder.

Moderbolaget, XR Bolagen, har en stabsavdelning med specialister och funktioner för kvalité och miljö, controlling, ekonomi och HR. Staben tillhandahåller dotterbolagen med stöd och kompetens inom respektive områden så att affärerna stöds maximalt.

Vår kultur är förankrad i den skaraborgska myllan, där enkel och rak kommunikation och sunt förnuft får råda med snabba beslutsvägar från styrelsen ner till den anställde.

Läs mer: www.xr.nu

Vill du bli en av oss? Vi hoppas det och ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering har XR Bolagen valt att samarbeta med Flodin.

Flodin Rekrytering & Bemanningär ett erfaret rekryterings- och bemanningsföretag. Vi jobbar lokalt för att nå den bästa matchningen när företag har ett rekryteringsbehov. Vår flexibilitet och framåtanda leder oss starkt mot vårt mål, som är att bli det självklara valet för företag som behöver personalförstärkning – och för dig som vill gå vidare i din karriär. Läs mer på www.flodinab.se

För mer information om denna tjänst kontakta Peter Flodin 0733 25 52 33 eller Magnus Lorentsson 0733 25 52 38.

Sista ansökningsdatum: 2020-11-30

Vi arbetar löpande med urvalsprocessen, så vänta inte med att ansöka då tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökan via mail.

Annonsen tillåter att du som kandidat kan ladda upp en film där du presenterar vem du är. Filmen får max vara 2 min lång och som mest vara 20 MB stor.

Välkommen med din ansökan!