XR etablerar omlastningsterminal i Falköping

XR Solutions etablerar en ny omlastningsterminal i Falköping för att stärka sin närvaro och expandera sin verksamhet inom logistik och lagerhantering. Den befintliga verksamheten som hanterar gods från järnväg i Skövde kommer att flyttas till Falköping, Sveriges största terminal i sitt slag, vilket innebär en fördubbling av kapaciteten jämfört med nuvarande. För att möjliggöra denna expansion har XR Solutions ingått ett avtal om att hyra lokaler av Jula Logistics, en välrenommerad fastighetsägare inom branschen.

”Det känns jättebra att få XR Solution som första hyresgäst. Vi har under några år haft ett gott samarbete och deras erfarenhet av att driva denna typ av verksamhet kommer att betyda mycket för den fortsatta expansionen” säger Lennart Karlsson, VD för Jula Logistics.

En framstående egenskap hos den nya omlastningsterminalen är dess hållbarhetsfokus. Fastigheten är en green building, vilket innebär att den uppfyller höga miljömässiga standarder och bidrar till att minska negativ påverkan på miljön. Omlastningsterminalen är också unik med 500 meter järnvägsspår under tak. XR Solutions satsar på hållbara transporter och kommer att använda järnvägen som en viktig del av sin logistikstruktur. Terminalen kommer att fungera som en central knutpunkt där gods från järnväg kan överföras till vägtransporter. Det finns idag en daglig tågpendel till Göteborg samt transport på väg av egna eldrivna lastbilar, vilket möjliggör smidiga, hållbara logistiklösningar och en minskad klimatpåverkan.

”Vi är entusiastiska över att etablera vår omlastningsterminal i Falköping och vara en del av denna framstående logistikhub”, säger Mathias Olsson, VD för XR Solutions. ”Detta är inte bara en expansion av vår lagerkapacitet, det är också en möjlighet att erbjuda våra kunder en omfattande fullservice-lösning. Vi har en lång erfarenhet inom branschen och ser fram emot att samarbeta med Jula Logistics, ett företag med bevisad framgång inom logistiksektorn.”

XR Solutions kommer att kunna erbjuda sina kunder inom den svenska basindustrin en komplett och skräddarsydd lösning genom den nya omlastningsterminalen. Tjänsteutbudet kommer att inkludera landsväg- samt järnvägstransporter, tullager, lagring, export/import samt lossning och lastning av sjöfartscontainrar.

”Det är glädjande att se vår verksamhet expandera och att denna etablering i Falköping initialt kan skapa 50 nya arbetstillfällen”, säger Björn Lackdal, Logistikchef på XR Solutions. ”Vi kommer att påbörja rekryteringsprocessen redan efter sommaren för att säkerställa att vi har rätt kompetens och resurser på plats.”

Utöver kommande omlastningsterminal i Falköping bedriver XR Solutions redan lagerverksamhet i Skövde och planerar att etablera ett nytt lager i Mariestad, vilket förväntas vara klart under 2024/2025. Samtliga etableringar kommer att stärka verksamhetens position inom logistikbranschen och möjliggöra en ännu bättre service för kunderna.

Fakta:

  • Bolag: XR Solutions Sweden AB en del av XR Bolagen
  • Fastighetsägare: Jula Logistics
  • Lageryta: 85 000 kvadratmeter inomhus
  • Tågspår under tak: 500 meter
  • Klar: Våren 2024

För ytterligare information och presskontakter, vänligen kontakta:

Mathias Olsson
CEO/Sales, XR Solutions Sweden AB
mathias.olsson@xr.nu
0701 43 93 43

Björn Lackdal
Logistics Manager/Sales, XR Solutions Sweden AB
bjorn.lackdal@xr.nu
0730 98 11 02

Lennart Karlsson
CEO, Jula Logistics
lennart.karlsson@jula.se

0702 37 83 83

Läs pressmeddelandet i vårt nyhetsrum: https://www.mynewsdesk.com/se/xr-logistik/pressreleases/xr-etablerar-omlastningsterminal-i-falkoeping-3263223

DCIM\101MEDIA\DJI_0001.JPG

Av: Emma

Föregående

Nästa