Varning för falska sms

Det har kommit vår kännedom att ett av våra mobiltelefonnummer har drabbats av ett virus och skickat ut ett mycket stort antal sms till slumpmässiga telefonnummer om att det finns ett paket att hämta. Detta blir extra känsligt eftersom att vi inom koncernen jobbar med transporter och paketleveranser.

Vi inom XR jobbar med transport och levererar paket men INGEN inom XR-koncernen använder sig av sms med länkar för att bekräfta en leverans!

Om du har drabbats och fått ett sms med en okänd länk, radera det och klicka aldrig på länken

Vi på XR beklagar givetvis händelsen. Det berörda telefonnumret är spärrat och händelsen polisanmäld

Generellt är det bar att ALDRIG klicka på länkar i sms utan att du är säker på att det verkligen är en betrodd avsändare. Kommer det från en vän eller kollega, ring och fråga innan du klickar på länken!

Av: Emma

Föregående

Nästa