Vi är med när Hela Sverige plockar skräp

Nedskräpning är ett stort problem i städer, natur och hav. Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Mindre skräp betyder en mer trivsam och trygg miljö. Mindre skador. Och mer pengar över till annat. Vi kallar det Håll Sverige Rent-effekten.

Genom att gå med i Sveriges största rörelse mot skräp, ”Håll Sverige rent” tar XR saken i egna händer – bokstavligen! För oss handlar det om att minska nedskräpningen men också att ta hand om det skräp som slängs återvinns på ett korrekt vis. XR Miljöhantering jobbar dagligen med detta och vi är Skaraborgsföretagens lokalaste partner för komplett återvinning och insamling av material.

Den 18 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2021. Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Då går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt. Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur.

Vi som jobbar på XR koncernen kommer att tjuvstarta kampanjen genom att den 17 september gå ut och plocka allt skräp vi ser i vårt närområde.

Vill du också vara med? Anmäl dig eller ditt företag på Håll Sverige Rent

Av: Emma

Föregående

Nästa